Manueel Praktizijn

Hilly Huisman

Massage bij kanker

Manueel Praktizijn Hilly Huisman is aangesloten bij het 'Netwerk Massage bij Kanker'.

 

lid van massage bij kankerHet Netwerk Massage bij Kanker is een landelijk Netwerk van gespecialiseerde masseurs en massagetherapeuten. De masseurs en massagetherapeuten aangesloten bij het landelijke Netwerk Massage bij Kanker hebben ruime ervaring in masseren en hebben de specialisatieopleiding ‘Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten’ gevolgd.

Deze opleiding en de docenten voldoen aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology Massage in de VS. Om de kwaliteit te waarborgen en te bewaken volgen alle leden van het kwaliteitsnetwerk jaarlijks een verplichte bijscholing om hun kennis op peil te houden. (zie voorwaarden voor deelname).

 

De leden van het KwaliteitsNetwerk Massage bij Kanker kunt u vinden bij 'Zoek massagetherapeut'. Daarnaast zijn ze vermeld in de landelijke Verwijsgids Kanker en Kanker.nl.

Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in het lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Meer informatie over wat massage bij kanker kan betekenen? Neem gerust en vrijblijvend contact op!

Bij massage bij kanker is het van groot belang dat de massagetherapeut weet wat hij/zij doet. Door de ziekte en de behandelingen is het lichaam uit balans, en massage mag deze balans niet verder verstoren. Dankzij kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan kunnen deze gespecialiseerde massagetherapeuten de massage afstemmen op de lichamelijke en geestelijke conditie van een cliënt met kanker. De massagetherapeut geeft, binnen de beperkingen van de ziekte en de behandelingen, een optimale massage waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant.

Uitgangspunten van dit Netwerk zijn:

  • professionaliteit;
  • waarborgen kwaliteit;
  • aandacht en zorg voor de cliënt;
  • aansluiting met andere organisaties/instellingen op het gebied van zorgverlening bij kanker.